Megújult szolgáltatások a Kemény Dénes Városi Sportuszodában

A Kemény Dénes Városi Sportuszoda (KDSU) wellness-részlegének szolgáltatása jelentős mértékben megújult az elmúlt időszakban, mely érinti a kondicionáló termet, a szaunát és a szoláriumot is.
A fejlesztés első része, az épület sajátosságait figyelembe véve, a meglévő konditerem alapterületének 18 m2-es, továbbá az öltözőterület 5 m2-es növelésével valósult meg.
Nagyobb fitnesz-terem, új gépek
A terem berendezéséhez új, a kor követelményeihez igazodó, kiváló minőségű, szinte minden izomcsoport megdolgozására alkalmas gépeket (multipress-állvány, hátgép, lábtoló-gép, comb közelítő-távolító gép, 2 db speciális úszó ergométer), továbbá bordásfalat, húzódzkodó állványt, hasizom-padot, állítható fitnesz-padot, medicin labdákat szereztünk be. A megújult, kibővített terem továbbra is nyitva áll a lakosság számára, kivételt jelent hétköznaponként 15.00-16.00 óra, amikor a versenyúszók, valamint a 10.00-11.30 óra közötti időszak, amikor az OB I-es vízilabdázók veszik azt birtokba.

Kibővült szauna-tér
A szauna-tér mintegy 5 m2-el bővült. Az új helyiségbe került az infraszauna. A finn szaunák előtti pihenőrészhez hasonlóan ide is új pihenőbútorokat szereztek be. A finn szaunákba sóoszlopokat alakítottak ki, párologtató edényeket, dézsákat és új szauna mérőműszereket helyeztek el. A látogatók komfortérzetének növelése érdekében az ablakok üvegfelületeinek részleges belátás elleni védelme is megtörtént.

Új szoláriumot üzemeltünk be
A régi szoláriumot lecseréltük, egy új, Sunless V 58 típusú, Chocolate Brown Top Nr.1 csövekkel szerelt álló szoláriumra. A paravánnal elzárt új szolárium a konditerem előtt kialakított 6 m2-es térben található, melyhez mosdó résszel ellátott kis öltöző is tartozik. A szolárium használati igényét a pénztárban kell jelezni.

Wellness menedzser is segít
További újdonságot jelent, hogy a wellnes részlegbe egy szakembert vontunk be részmunkaidőben. Az új munkatárs feladata a kondicionáló terem, a szauna, és a szolárium rendjének felügyelete, a lakosság támogatása, segítség a gépek, eszközök használatában, személyi edzés biztosítása, valamint a gépek, berendezések állapotának, karbantartási szükségleteinek figyelemmel kísérése.

Változatlan nyitvatartás
A Kemény Dénes Városi Sportuszodában hétköznaponként 6.00 órától-22.00 óráig, szombaton és vasárnap 8.00-20.00 óra között lehet igénybe venni a fenti szolgáltatásokat. Fontos információ, hogy záróra előtt 1 órával a pénztár bezár.

További szolgáltatások
További szolgáltatásként úszásoktatásra (információ, tel.:20-936-7404, e-mail: holcz.peter@mvsi.hu), vasárnaponként babaúszásra (információ, tel.: 46/560-454, web: www.babauszasmiskolc.hu) is lehetőség van az uszodában. Az uszoda közvetlen szomszédságában található Miskolci Kalandpark iskolai, munkahelyi csoportoknak, családi rendezvényeknek is remek lehetőség (információ, tel.: 30-429-9916, e-mail: miskolcikalandpark@gmail.com).

Folytatódnak a fejlesztések
A létesítmény fejlesztése egyébként tovább folytatódik, mintegy 130 millió forint értékben. Idén az elektronikus beléptető-rendszer kialakítása történik meg, de 2020 végéig korszerűsítjük az uszoda világítását, energia-ellátó rendszerét, hangosítását, felújítjuk a medencetéri elektromos ajtók elektronikáját és mechanikáját, lecseréljük a medencetér sérült burkolati elemeit, és új parkolókat is kialakítunk. A fejlesztések fedezetének nagy részét egy már elnyert pályázatból finanszírozzuk.

Miskolci Sportcentrum Kft.

Vélemény, hozzászólás?